اختلالات سلامت روان در نوجوانان
بسیاری از نوجوانان وجود دارند که به دلیل شرایط زندگی نابسامان، تبعیض یا طرد شدن یا عدم دسترسی به حمایت و خدمات با کیفیت بالا بیشتر در معرض شرایط بد سلامت روانی قرار دارند. این موارد در نوجوانانی که در محیط های بشر دوستانه و شکنندگی زندگی می کنند شامل می شود. برخی موضوعات، اختلالات و موارد تنش زایی وجود دارد که می تواند خلل هایی را در سلامت روانی آن ها وارد کرده و این اختلالات می تواند روی زندگی این دسته از نوجوانان تاثیر گذارد. از جمله این اختلالات شامل اختلالات عاطفی، اختلالات رفتاری، اختلالات اشتها، روان پریشی، اختلالات آسیب جسمانی، رفتارهای پرخطر و دیگر موارد است.
اختلالات عاطفی: این دسته از اختلالات در نوجوانان بسیار شایع است و وجود برخی خلل های اضطرابی و استرسی فراوان در این گروه سنی یکی از بیشترین مواردی است که به چشم می آید. بسیاری از نوجوانان این موارد را در زندگی خود احساس می کنند که یکی از این موارد پرتنش افسردگی در نوجوانان است که تخمین زده می شود بین ۱.۱ درصد از نوجوانان در سنین ۱۰ تا ۱۴ ساله و ۲.۸ درصد از نوجوانان در سنین ۱۹ تا ۱۵ ساله ممکن است رخ دهد. همانطور که مشاهده می کنید این درصد و آمار از درجه بالایی برخوردار است و باید حداکثر این موارد را به کمتر از یک درصد برسانید. افسردگی یکی از علائمی است که با توجه به داشتن تغییرات سریع در خلق و خوی رفتارهای غیر منتظره قابل مشاهده است که با داشتن این موضوع می تواند سلامت روان در نوجوانان را به خطر بیندازد.
اختلالات اضطرابی و افسردگی آنقدر مهم و از اهمیت بالایی برخوردار هستند که بر حضور در مدرسه و تکالیف نوجوانان نیز تاثیر می گذارد. جلوگیری از اجتماع، انزوا و تنهایی دیگر مواردی است که اختلالات اضطرابی با خود به همراه دارد و در آخر ممکن است در برخی شرایط منجر به خودکشی شود. به خاطر همین خانواده های جوانان و نوجوانان باید سلامت روان فرزندان خود را در نظر داشته باشند و به آن اهمیت بسیار زیادی دهند.
اختلالات رفتاری: اختلالات رفتاری نیز یکی دیگر از مواردی است که در این دسته از افراد شایع است و سبب تاثیر گذاشتن روی روند زندگی آن ها می شود. اقداماتی مانند پیش فعالی، توجه نداشتن به اتفاقات اطراف، بی اهمیت بودن نسبت به رویدادها و اتفاقات زندگی و دیگر موارد از جمله موضوعاتی است که در دسته اختلالات رفتاری افراد دسته بندی می شود و درصد قابل چشم گیری از نوجوانان به این موضوع دچار هستند. اختلال رفتاری نیز مانند گزینه قبلی می تواند روی تحصیلات آینده و اهداف نوجوانان تاثیر بگذارد و حتی در برخی شرایط منجر به رفتارهای مجرمانه شود.
اختلالات اشتهایی: اگر با خود فکر می کنید که سلامت روان در نوجوانان شامل موارد غذایی و تغذیه ای نوجوانان می شود یا خیر باید گفت که بله، این نوع از اختلالات تاثیر بسیار زیادی را روی اشتها افراد می گذارد. همانطور که می دانید شرایط استرس زا، ناراحتی، غم و حتی افسردگی روی روحیه و اشتها نوجوانان و جوانان تاثیر بسیار زیادی می گذارد و می توانید به وضوح این موارد را شاهد باشید.اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی در دوران نوجوانی و جوانی ظاهر می شود و همانطور که می دانید پرخوری عصبی شامل مواردی می شود که افراد برای داشتن آرامش شروع به خوردن مواد غذایی بیشتر می کنند و همین مورد به مرور زمان سبب افزایش وزن، بد شکل شدن و از بین رفتن فرم بدن نوجوانان و جوانان می شود و این افراد در آینده با بدنی چاق و پر از چربی روبرو خواهند شد و برعکس بی اشتهای عصبی می تواند به مرور زمان موجب مرگ زودرس افراد شود و به دلیل عوارض پزشکی یا خودکشی مرگ و میر بالاتری نسبت به سایر افراد را به خود اختصاص می دهند.
- ۱۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر