- ۱۹ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
- ۱۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
- ۱۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
- ۱۵ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
یکی از مهم ترین راه هایی که انسان می تواند سلامت روان خود را بهبود ببخشد داشتن سبک زندگی سالم است
هر فردی برای داشتن سلامت روان باید نسبت به نیازهای خود آگاه باشد . انسان بر اساس ارضا و عدم ارضای نیاز ها رفتارش تغییر می کند و بسیار تاثیر می پذیرد و به همین دلیل شناخت نیاز ها و ارزش دادن به آن ها مهم است. مورد دیگر که می توان اشاره کرد این است که از کارهایی که انجام می دهید لذت ببرید . مورد دیگر مقابله با مشکلات عاطفی است سلامت روان به نحوه برخورد با این مشکلات و یافتن بهترین راه حل برای غلبه بر آن هاست. روابط و چگونگی آن با مردم و توانایی سازگاری با آن مهم ترین عامل در احساس خوشی است. مورد دیگر که اهمیت دارد ایجاد تعادل بین کار و زندگی است که بسیار اهمیت دارد.
بر اساس نظر روانشناسان مشاوره به دست آوردن رضایت از زندگی برای بهداشت روانی ضروری است. برای حفظ سلامتی روانی فرد باید یاد بگیرد که چگونه در انجام هر کاری رضایت خود را کسب کند و این باعث افزایش اعتماد به نفس، آزادی، استقلال می شود و هر کدام از آن ها ارتباط تنگاتنگی با سلامت روان دارد و هر کدام از آن ها تاثیر مهمی دارند.
راه های گوناگونی برای تغییر سبک زندگی وجود دارد و در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که شیوه زندگی ر به سوی سلامت پیش ببرد.
گرایش به معنویات:
یکی از مواردی که باعث ایجاد حس آرامش در افراد می شود، نگاه وجودی انسان به خود ، هستی و اتصال به دنیای معنویات است . بعد معنوی منجر به ارتقای سلامت روان فرد می شود.
خدمت به دیگران:
افراد وقتی به دیگران کمکمی کنند و خود را متعلق به یک جمع انسانی می دانند احساس می کنند که به هم وابسته هستند و در کمک و خدمت احساس خوبی را تجربه می کنند و لذتی را تجربه می کنند که می تواند به آرامش و نهایتا سلامت روان آن ها منجر شود.
مدیریت استرس:
زندگی امروزه پر از موقعیت های استرس زا و اضطراب زا است. با پیچیده شدن شرایط زندگی و رها شدن در دنیای بزرگی که بسیاری از مسائل قابل پیش بینی نیستند و مشکلات از هر طرف هر فردی را درگیر کرده است و گاهی کنترل از دستمان خارج می شود و تشنج و داهره که احساس های ناخوشایند و آزاردهنده ای هستند را باید تحمل کنیم. انسان ها در این موارد باید راه حلی داشته باشند و آن مهارت و تکنیک های ایجاد آرامش و مدیریت استرس است.
تفریح مناسب:
یکی از روش های موثر در کاهش خستگی و نیرو گرفتن انتخاب تفریح مناسب است. تفریحاتی که با هیجان همراه هستند سطح برانگیختگی فرد را بالا می برند ولی باید مراقب بود که ایجاد هیجان با شرایط بدنی و روانی هماهنگ باشد تا مشکلات دیگری برای فرد ایجاد نکند.
میل به حضور در جمع و اجتماع:
طبق نظر روانشناسان انسان موجودی اجتماعی است و نیاز زیادی به حضور در اجتماع محبت و دوست داشته شد و حمایت و درک شدن توسط دیگران دارد. اگر این نیاز ها در فرد برآورده نشود، اضطراب و استرس ایچاد می شود . افرادی که حمایت بیشتری دارند رویارویی با مشکلات احساسی امنیت و اطمینان بیشتری می کنند و مشکلات زندگی کمتر به آن ها صدمه می زند و به همین دلیل یکی از راهکارهای مناسب و موثر در بهبود افسردگی، بهبود روابط اجتماعی فرد است.
طبیعت:
یکی از مواردی که افراد جذب ان می شوند، هماهگی با طبیعت است. هر فردی از بودن در طبیعت لذت می برد و بودن در طبیعت به انسان آرامش می دهد .به همین دلیل در برنامه خود برای رهایی از فشارهای روزمره و تنش هایی که است بهتر است که فرد مدتی را برای تجدید آرامش در طبیعت حضور داشته باشد و برای آن برنامه ریزی کند .
تغذیه:
یکی از موارد مهم که بر بدن ما تاثیر می گذارد تغذیه است. تحقیقات نشان می دهد که غذاهای پرکالری و پر چرب، غذا ها با نگهدارنده ها و فست فود ها بر سلامت بدن تاثیر منفی می گذارد و در کوتاه مدت و یا بلند مدت مشکلاتی برای سلامت به همراه دارد. همچین مصرف غذاها و نوشیدنی های محرک بر خواب و آرامش تاثیر منفی می گذارد.
ورزش:
تحقیقات نشان می دهد که ورزش و فعالیت های بدنی هدفدار می توانند روش های مناسبی برای کاهش اضطراب و استرس و حتی احساس افسردگی باشند و به بالا بردن روحیه مک می کند. در واقع با ورزش کردن هم بر سلامت بدن خود و بهبود سیستم بدن کمک می شود و هم سلامت روان را بهبود می بخشد. زیزا که ورزش باعث افزایش سرتونین در بدن می شود و این سرتونین باعث افزایش شادی در بدن می شود و از بروز افسردگی و بسیاری از اختلالات دیگر می کاهد.
در صورت بروز هرگونه ناراحتی و مشکل در خصوص سلامت روا می توانید با مراکز مشاوره در ارتباط باشید و درمان های لازم و مهارت های لازم برای داشتن زندگی بهتر و بهبود سلامت روان را دریافت نمایید زیرا که هر فردی لایق زندگی با کیفیت و لذت بخش است و این زمانی میسر خواهد بود که تلاش خود را برای حفظ سلامت روان داشته باشید.
- ۱۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
اختلالات سلامت روان در نوجوانان
بسیاری از نوجوانان وجود دارند که به دلیل شرایط زندگی نابسامان، تبعیض یا طرد شدن یا عدم دسترسی به حمایت و خدمات با کیفیت بالا بیشتر در معرض شرایط بد سلامت روانی قرار دارند. این موارد در نوجوانانی که در محیط های بشر دوستانه و شکنندگی زندگی می کنند شامل می شود. برخی موضوعات، اختلالات و موارد تنش زایی وجود دارد که می تواند خلل هایی را در سلامت روانی آن ها وارد کرده و این اختلالات می تواند روی زندگی این دسته از نوجوانان تاثیر گذارد. از جمله این اختلالات شامل اختلالات عاطفی، اختلالات رفتاری، اختلالات اشتها، روان پریشی، اختلالات آسیب جسمانی، رفتارهای پرخطر و دیگر موارد است.
اختلالات عاطفی: این دسته از اختلالات در نوجوانان بسیار شایع است و وجود برخی خلل های اضطرابی و استرسی فراوان در این گروه سنی یکی از بیشترین مواردی است که به چشم می آید. بسیاری از نوجوانان این موارد را در زندگی خود احساس می کنند که یکی از این موارد پرتنش افسردگی در نوجوانان است که تخمین زده می شود بین ۱.۱ درصد از نوجوانان در سنین ۱۰ تا ۱۴ ساله و ۲.۸ درصد از نوجوانان در سنین ۱۹ تا ۱۵ ساله ممکن است رخ دهد. همانطور که مشاهده می کنید این درصد و آمار از درجه بالایی برخوردار است و باید حداکثر این موارد را به کمتر از یک درصد برسانید. افسردگی یکی از علائمی است که با توجه به داشتن تغییرات سریع در خلق و خوی رفتارهای غیر منتظره قابل مشاهده است که با داشتن این موضوع می تواند سلامت روان در نوجوانان را به خطر بیندازد.
اختلالات اضطرابی و افسردگی آنقدر مهم و از اهمیت بالایی برخوردار هستند که بر حضور در مدرسه و تکالیف نوجوانان نیز تاثیر می گذارد. جلوگیری از اجتماع، انزوا و تنهایی دیگر مواردی است که اختلالات اضطرابی با خود به همراه دارد و در آخر ممکن است در برخی شرایط منجر به خودکشی شود. به خاطر همین خانواده های جوانان و نوجوانان باید سلامت روان فرزندان خود را در نظر داشته باشند و به آن اهمیت بسیار زیادی دهند.
اختلالات رفتاری: اختلالات رفتاری نیز یکی دیگر از مواردی است که در این دسته از افراد شایع است و سبب تاثیر گذاشتن روی روند زندگی آن ها می شود. اقداماتی مانند پیش فعالی، توجه نداشتن به اتفاقات اطراف، بی اهمیت بودن نسبت به رویدادها و اتفاقات زندگی و دیگر موارد از جمله موضوعاتی است که در دسته اختلالات رفتاری افراد دسته بندی می شود و درصد قابل چشم گیری از نوجوانان به این موضوع دچار هستند. اختلال رفتاری نیز مانند گزینه قبلی می تواند روی تحصیلات آینده و اهداف نوجوانان تاثیر بگذارد و حتی در برخی شرایط منجر به رفتارهای مجرمانه شود.
اختلالات اشتهایی: اگر با خود فکر می کنید که سلامت روان در نوجوانان شامل موارد غذایی و تغذیه ای نوجوانان می شود یا خیر باید گفت که بله، این نوع از اختلالات تاثیر بسیار زیادی را روی اشتها افراد می گذارد. همانطور که می دانید شرایط استرس زا، ناراحتی، غم و حتی افسردگی روی روحیه و اشتها نوجوانان و جوانان تاثیر بسیار زیادی می گذارد و می توانید به وضوح این موارد را شاهد باشید.اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی در دوران نوجوانی و جوانی ظاهر می شود و همانطور که می دانید پرخوری عصبی شامل مواردی می شود که افراد برای داشتن آرامش شروع به خوردن مواد غذایی بیشتر می کنند و همین مورد به مرور زمان سبب افزایش وزن، بد شکل شدن و از بین رفتن فرم بدن نوجوانان و جوانان می شود و این افراد در آینده با بدنی چاق و پر از چربی روبرو خواهند شد و برعکس بی اشتهای عصبی می تواند به مرور زمان موجب مرگ زودرس افراد شود و به دلیل عوارض پزشکی یا خودکشی مرگ و میر بالاتری نسبت به سایر افراد را به خود اختصاص می دهند.
- ۱۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
چه عواملی روی سلامت روان در نوجوانان تاثیر دارد؟
در هر خانواده ای اگر بخواهیم نگاهی کنیم، می توان گفت که در هر ۶ نفر یکی از آن ها نوجوانی بین سنین ۱۰ تا ۱۹ سال دارد. همانطور که می دانید نوجوانی دورانی منحصر به فرد و شکل دهنده شخصیت، روحیه و اهداف هر انسانی به حساب می آید و تغییرات فیزیکی، عاطفی، اجتماعی، از جمله قرار گرفتن در معرض فقر، سوء استفاده از خشونت و دیگر موارد می تواند نوجوانان را در برابر مشکلات سلامت روان آسیب پذیر کند. محافظت کردن از نوجوانان و جوانان در برابر این ناملایمت ها، لحظات حساس، مراقبت های بهداشتی و قرار گرفتن آن ها در رفاه یکی از مهم ترین مواردی به حساب می آید که می تواند در بزرگسالی زندگی های متفاوتی را برای آن ها رقم بزند.
در سطح جهانی تخمین زده اند که از هر ۷ نفر یک نفر از نوجوانان در سنین ۱۰ تا ۱۹ ساله شرایط عدم سلامت روانی را تجربه می کنند. با این حال این موارد تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است و بسیاری از نوجوانان وجود دارند که از سلامت روانی برخوردار نیستند و درمان نشده باقی مانده اند
عوامل تعیین کننده سلامت روان در نوجوانان چه مواردی است؟
نوجوانی یک دوره حیاتی و حساس برای ایجاد عادات اجتماعی و عاطفی افراد به حساب می آید که در چنین شرایطی بسیاری از نوجوانان و جوانان الگوهایی را تجربه می کنند که می تواند روش و اهداف زندگی آن ها را تعیین کند. به عنوان مثال داشتن یک ورزش منظم، توسعه مهارت های لازم، حل مسئله و گفتگو با افراد، یادگیری و مدیریت احساسات محیطی، حمایت از خانواده، برطرف کردن مشکلات در مدرسه، زندگی در جامعه بزرگ تر و دیگر موارد تمام موضوعاتی است که زندگی آن ها را تشکیل می دهد و سبب ایجاد یک روند سالم و مهم می شود.
به خاطر همین موضوع از آن جایی که اتفاقات گوناگون و متفاوت زیادی در زندگی نوجوانان و جوانان ممکن است رخ دهد باید از سلامت روان در نوجوانان اطمینان داشته باشید که در برابر این مسائل بتوانند به خوبی تصمیم گرفته و عملکرد های مناسبی از خود به نمایش بگذارند.
البته جا دارد به این موضوع اشاره کرد که عوامل متعددی بر سلامت روان افراد تاثیر می گذارد. هر چه نوجوان در معرض عوامل خطر بیشتری قرار بگیرد قطعاً تأثیرات بالقوه بیشتری نیز روی سلامت روان آن ها تاثیر خواهد گذاشت. از جمله عواملی که می تواند سبب ایجاد استرس و اضطراب در دوران نوجوانی باشد شامل موارد زیر است:
- قرار گرفتن در معرض ناملایمت ها؛
- فشارهای زیاد برای کشف هویت؛
- نفوذ رسانه ها؛
- آرزوها و اهدافی که ممکن است توسط آن ها در تنش باشند و دیگر موارد.
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر